RECRUITMENT PROCES OUTSOURCING | RECRUITMENT ON DEMAND

“SNELLER KWALITATIEF HOOGWAARDIGE KANDIDATEN VINDEN. WERVINGSKOSTEN VERLAGEN. BESPAREN OP DE TIJD DIE WERVINGSMANAGERS MOETEN BESTEDEN AAN DE INTERACTIE MET WERVINGSBUREAUS. FILTEREN EN AFWIJZEN VAN NIET PASSENDE KANDIDATEN”.

Klinken deze uitdagingen je bekend in de oren? Waarschijnlijk wel, want dit zijn de meest voorkomende uitdagingen waarmee onze klanten bij ons aankloppen. In veel gevallen wordt gekozen voor klassieke oplossingen zoals Werving & Selectie of Detachering. Dit is een uitstekende keuze indien er incidenteel een vacature ontstaat die snel ingevuld dient te worden, of als men iemand (in eerste instantie) niet rechtstreeks in dienst wil nemen. Maar wat als je meerdere posities per jaar vacant krijgt of je bedrijf wilt laten groeien met 5, 10 of 50 medewerkers? Is dit dan de best mogelijke oplossing? Deze vraag heb je jezelf ook al vaker gesteld en het antwoord is “NEE”.

Wij bieden hiervoor een flexibele oplossing voor MKB’ers en start-ups, die zelf geen of weinig recruitmentcapaciteit hebben. Wij zoeken voor jou, vanuit jouw eigen bedrijfsnaam, de best passende kandidaten die passen bij jouw bedrijf!  

Hoe beta-people dit aanpakt? 

Wij bieden twee mogelijkheden;

 • Uitbesteding gehele recruitment | Recruitment Proces Outsourcing (RPO)
 • Tijdelijk of parttime inhuren Bèta-Recruiter | Recruitment On Demand (ROD)

Door recruitment in te lenen of uit te besteden, maar wél onder eigen bedrijfsnaam te werven, creëer je niet alleen winst op korte termijn. Door alle inspanningen zal jouw naam nog lang nagalmen on- en offline, waardoor toekomstige werving alleen maar gemakkelijker zal worden. Alle processen staan klaar, de tools zijn aanwezig en de zichtbaarheid is reeds op orde.

 • De Bèta-Recruiter werkt als onderdeel van jouw bedrijf en vertegenwoordigt te allen tijde de belangen van jouw bedrijf bij de recruitmentactiviteiten.
 • Door de werving onder jouw bedrijfsnaam uit te voeren, werk jij ongemerkt aan jouw zichtbaarheid en employer branding.
 • De Bèta-Recruiter maakt gebruik van een eigen ATS-systeem. Indien gewenst kan deze ook ingericht worden voor jouw eigen toekomstig gebruik.
 • De Bèta-Recruiter is ervaren. Na de kennismaking met jouw bedrijf en de processen, kunnen wij meteen aan de slag. Wij hebben dus weinig tot geen inwerktijd nodig.
 • De Bèta-Recruiter weet als geen ander hoe om te gaan met complexe recruitmentvraagstukken. Wij weten wat er nodig is om kwalitatief hoogstaand personeel te vinden en aan te trekken in de huidige markt.

RPO | RECRUITMENT PROCES OUTSOURCING FIXED

Fixed positions voor een Fixed price, oftewel wij vullen jouw vaste functies in voor een vaste prijs. Wij nemen het gehele recruitmentproces uit handen, dus je hoeft zelf geen recruiter aan te nemen en je zorgen te maken over het vinden van passende kandidaten. Je krijgt dus meteen een ervaren Bèta-Recruiter die remote of deels op locatie voor jou werkt, zonder zelf iemand in dienst te nemen! Dit is de ideale keuze als je zelf niet de expertise in huis hebt of geen eigen recruitment afdeling hebt.

 • Vaste prijs voor onze service, dus geen verrassingen achteraf.

RPO | RECRUITMENT PROCES OUTSOURCING FLEX

Flex positions voor een Flex price, oftewel het stroomlijnen van flexibele inleen, bieden wij momenteel nog niet aan. Wij kunnen je wel helpen bij de keuze van een geschikte partner hierin.  

ROD | RECRUITMENT ON DEMAND

Simpel, je betaalt voor de tijd die een (of meerdere) ervaren recruiter(s) nodig heeft om het werk uit te voeren. Wij komen op locatie langs voor een impressie van het bedrijf, het proeven van de sfeer en ontmoeten de relevante wervingsmanagers. Daarna werken wij remote, of indien gewenst op locatie aan de opdrachten. Van tevoren bepalen wij de gewenste inspanningen en geven we een forecast van de te verwachten uren. Zo heb je zelf een strakke controle over de kosten, maar tegelijkertijd bespaar je voor jouw eigen personeel veel tijd en kunnen zij zich focussen op hun eigen taken. Wij werken vanuit jouw eigen bedrijfsnaam en passen ons aan aan de interne recruitmentprocessen. Zelf geen kennis en tools in huis? Geen probleem, dan richten wij de processen in en nemen onze eigen tools mee.Je kunt met ROD ieder moment op- en afschalen, precies in lijn met jouw beoogde groei! Je bepaald zelf de mate van service en de duur. 2 dagen per week gedurende 3 maanden? 4 weken full-time? Geen probleem, dit maken wij mogelijk!

WAT KAN EEN BETA-RECRUITER VOOR JOU DOEN BINNEN HET RECRUITMENTPROCES?

 • Klant intake
  – Wat doen jullie nu?
  – Wat gaat er goed?
  – Wat kan er beter?
  – Waar willen we naartoe?
  – Planning & analyse.
 • Bepalen Recruitmentstrategie
  – Wat gaan we doen?
  – Hoe gaan we het doen?
  – Wie is waarvoor verantwoordelijk?
 • Sourcing
  – Actief en Passief werven.
  – Beheren administratie.
  – Evt. inrichten ATS-systeem en bouw werken bij website.
 • Screening
  – Zorgvuldige selectie op harde en zachte criteria.
  – Shortlisting en daarnaast afwijzen niet passende kandidaten.
  – Uitvoeren interviews en beoordeling kandidaten.
  – Afstemming en bijsturing samen met jou als klant.
  – Rapporteren bevindingen.
 • Kandidaat/Klant interview
  – Advies voor het voeren van selectiegesprek.
  – Planning en informeren van de kandidaten.
  – Bevindingen rapporteren.
  – Procesbewaking.
 • Aanbieding / Onderhandeling
  – Advies t.b.v. aanbieding naar de kandidaat.
  – Onderhandeling arbeidsvoorwaarden.
  – Evt. opzetten procedure onboarding.
 • Evaluatie & Controle
  – Wat ging er goed? Wat kon er beter?
  – Processen optimaliseren. 
 • Of natuurlijk het gehele proces!

VRIJBLIJVEND ADVIES?

neem contact op
Beta People dé onafhankelijke specialist voor al uw personele uitdagingen binnen de techniek. Exceed your potential.